Kemijsko čišćenje auta

HRbilo da je alcantara il' sintetika neka za 1.500,00 kn imate 30 dana reklame Vaše Auto praonice na ovoj poziciji

 

 

 

Dubinsko pranje unutrašnjosti automobila

pranje auta odnosno pranje auto sjedala i tapecirunga u suštini može biti nekakvo kemijsko čišćenje samo zato što se koriste sredstva za pranje koje servisi od milja zovu "kemija". Po svemu, ovo pranje je isto kao i pranje tepeciranog namještaja - koje se nigdje ne pojavljuje pod nazivom "kemijsko čišćeje namještaja". Tapecirani dijelovi unutrašnjosti automobila, sjedala, tapecirung poda, bočni i krovni, mogu izgledati čisto (bez nekih mrlja, fleka ili čega već) ali u njima, se zasigurno nalaze nečistoće koje uglavnom u kabinu vozila dospiju kroz ventilaciju. Kod novijih automobila količina takvih nečistoća je vjerojatno znatno manja zbog više filtera za zrak i pelud, ali sigurno i u njihovim sjedištima ima prašine a u podnim tapecirunzima moguće i sitnog pijeska. Ovo se suhim usisavanjem (u sklopu klasičnog unutarnjeg čišćenja vozila) ne može "izvući".

 

Pranje sjedala automobila

 

Pranje sjedišta i tapecirunga prepustite autopraonici

Masna fleka prije ovog pranja nije tretirana nikakvim sredstvima za čišćenje (kod tretiranja pogrešnim sredstvima fleke se ponekad dodatno "učvrste" te ih je teže a možda i nemoguće ukloniti). O vremenu sušenja odnosno potpunog sušenja tretiranih površina raspitajte se kod osoblja autopraonice.

 

Neke specifičnosti pranja unutrašnjosti automobila

Pranje sjedišta (siceva) auta može Vam obaviti i svaki servis za čišćenje, koji se bavi samo pranjem tepiha ili namještaja, ali je bolje da ga ipak obavi autopraonica zbog stručnosti uhodanog osoblja i nekih specifičnosti strojeva ili dijelova strojeva sa kojima se dubinsko kemijsko čišćenje obavlja (npr. razlika u debljini crijeva ekstrakcijskog stroja radi lakše manipulacije kroz skučen prostor).močenje tapeciranih dijelova auta Naime, za pretpostaviti je da osobe koje često obavljaju neki posao poznaju karakteristike predmeta svojega rada - npr. kod pranja unutrašnjosti automobila dobro je znati kakva vrsta materijala se nalazi između tekstilnog dijela tapecirunga i automobilske šasije, odnosno što je podloga tapecirunga. Kod nekih automobila podloga je neka vrsta funkcionalno oblikovanog tvrdo prešanog kartona i kada se takav tapecirung jače navlaži može doći do znatne deformacije primarno dizajniranog oblika. Za te i takve vrste materijala postoji sredstvo za kemijsko čišćenje, najčešće u obliku suhe pjene u spreju, koje je dobro prvo isprobati na manje vidljivom dijelu predmeta čišćenja radi postojanosti boja - a najsigurnije je da Vam to obavi autopraonica. Ovo je samo jedan primjer od vjerojatno mase detalja koje ne zna svatko, a može dobro doći i "novopečenim" autopraonicama (ja ovaj detalj znam, jer sam kao vlasnik "običnog" profesionalnog servisa za čišćenje tepiha, zavjesa, ureda itd, napravio upravo ovo na svome autu - Golf II, iako sam i prije toga imao informaciju da neki auti imaju karton ispod tapecirunga !)

 

vrh

 

 

 

Hvala na svakom obliku suradnje, korištenju usluga ili kupnju proizvoda kod predstavljenih ponuđača.