Čišćenje i pranje tepiha i tapisona

ZG
 

 

 

Dubinsko čišćenje i pranje tepiha

Kvalitetno pranje tepiha i tapisona, u osnovi, izgleda ovako:

Suho dubinsko usisavanje tepiha

dubinsko usisavanje tepiha

Dobro je tepih usisati sa obije strane (lice i potka). Ako želite da se tepih, uz usisavanje, ujedno razčešljava i klofa usisavanje se radi sa dubinskim usisavačem sa četkama.

 

Strojno šamponiranje

šamponiranje tepiha

Pomoću stroja koji se u žargonu naziva "šamponirka" na tepih se nanosi sredstvo za pranje tepiha, većinom ugodnog mirisa. Tepih se prelazi šamponirkom više puta po cijeloj dužini i širini. Dobar odabir sredstva za pranje tepiha, osim što čuva tepih, uvelike olakšava pranje tepiha.

 

Fleka na tepihu

potražnja slike

Dobar izbor šampona za tepihe smanjuje ili čak izostavlja ovu međufazu pranja tepiha. Neke je fleke teško ili nemoguće ukloniti ali to ovisi o starosti fleka i o tome da li je i sa čime bilo prethodnih pokušaja uklanjanja ali i o iskustvu (ovo je tema za forum).

 

Dubinsko ispiranje tepiha

dubinsko ispiranje tepiha

Upotrebom stroja za ispiranje tepiha, na tepih se nanosi otopina sredstva za ekstrakciju i istovremeno se vrši usis svega do tada nanešenog kao i nečistoće. Nakon ispiranja slijedi sušenje. Tijekom sušenja, u određenom momentu, čiste se i rese na tepihu.

 

Dostava tepiha

dostavni auto

Prije dostave suhih i čistih tepiha još jednom se obavi suho dubinsko usisavanje. Ovdje možete odabrati servis za pranje tepiha koji obavljaju opisanu uslugu:

Hvala na svakom obliku suradnje, korištenju usluga ili kupnju proizvoda kod predstavljenih ponuđača.