Sredstva za pranje i profesionalno čišćenje

 

Tepih, namještaj, auto sjedišta

Sredstva za pranje i čišćenje tepiha, namještaja i unutrašnjosti auta, mogu se kombinirati kako hoćete jedino što šamponi za tepihe stvaraju puno pjene a to može praviti probleme sa strojem kod pranja namještaja i automobilkih sjedišta i tapecirunga. Taj se problem rješava dodavanjem sredstva za neutralizaciju pjene.

 

 

Šampon za tepihe

 

Tapi, Taski"TAPI", Taski

 

Optiflor, Buzil"OPTIFLOR" (pdf)

 

TR 12"TR 12"

 

 

 

 

Sredstvo odnosno šampon za pranje tepiha karakterizira svojstvo izrazitog pjenjenja kao i jako bitno svojstvo kristalizacije po sušenju. Manje kvalitetni šamponi za tepihe, po sušenju, kristaliziraju u nakupine sljepljenih kristala što značajno otežava uklanjanje, u postupku pranja na šampon vezanih, nečistoća iz tepiha.

 

vrh

 

Sredstvo za pranje namještaja

odnosno sredstvo za dubinsku ekstrakciju, primarno služi za pranje namještaja i ispiranje tepiha. U pravilu ne stvara pjenu ili tvori blagu pjenu i kristalizira po sušenju. Većinom, ima antistatičko svojstvo - tretirana površina tepiha ili namještaja, nakon pranja, neko vrijeme trebala bi odbijati četice prašine od sebe.
*neki - iz nepoznatog razloga mijenjaju imena proizvodima, pa je prije bio Optiflor Ex sada više nije ex

 

vrh

 

 

Sredstvo za pranje auto sjedala

Detap

mada se mogu koristiti sva gore navedena, postoje sredstva primarno namijenjena za pranje automobilskih sjedišta i tapecirunga jer im je djelovanje fokusirano na vrste nečistoća koje se najčešće javljaju u automobilima.

 

 

vrh

 

Sredstva za suho pranje

 

Kobosan, Lavenia

Sredstva za suho pranje tepiha i madraca

Ova sredstva su uglavnom u obliku vlažnog praha a primjenjuju se na način da se posipaju po površini tepiha ili madraca, te se zatim utrljavaju (detaljan postupak korištenja oslikan je na ambalaži proizvoda). Ovakvo pranje najbolje je obavljati sa aparatom namijenjenim za to - dubinski usisavač sa rotirajućim četkama i potrebnim dodatcima.

 

vrh

 

Profesionalna sredstva za održavanje podova

Proizvođači profesionalnih sredstava za održavanje podova imaju većinom sistem ili liniju proizvoda koji redom pokrivaju (slijede) sve faze tehnologije odražavanja podova (tvrdih vodootpornih podova, linoleuma i sl.).

 

 

Sredstva za pranje i odmašćivanje poda

Koriste se uglavnom za temeljita (generalna) pranja i čišćenja podova, kao i za pripremu podnih površina za nanošenje zaštitnih premaza. Razrjeđuju se sa vodom a omjer ovisi o stupnju zaprljanosti površine.
Postoje razni tipovi ovih sredstava ovisno o tipu onečišćenja na podovima, pa tako neka od njih bolje otapaju industrijske masnoće, dok neka služe za uklajanje starih premaza i istovremeno temeljito peru podove. Ukoliko se koristi sredstvo za uklanjanje starih premaza, površine se moraju prije nanošenja novog premaza temeljito oprati čistom vodom radi potpunog uklanjanja mogućih ostataka odstranjivača koji bi, ako ostane prisutan na podu, mogao otapati novi premaz.

 

vrh

 

Corridor Basic

Zaštitni premazi za podove

Postoje temeljni (grundirajući) premazi koji su vrlo otporni na trošenje, imaju izrazito svojstvo popunjavanja pora u podovima pa čak mogu biti i otporni na većinu običnih sredstava za uklanjanje premaza.
Prije nanošenja, površina mora biti besprijekorno čista. Ovi premazi su paropropusni, a i znatno produljuju vrijeme potrebno da bi tekućine (voda, kava, sokovi i sl.) eventualno prosute po zaštićenim podovima došle u doticaj sa stvarnom strukturom poda, te na njemu ostavile tragove. Svojom cijenom mogu utjecati na cijenu ponude za pranje i zaštitu poda ali isto tako utječu i na kvalitetu, kao i na kasnije obnavljanje premaza kada se najčešće ne mora temeljito prati sve, već se samo uklanjaju gornji slojevi premaza i na stari temeljni nanose novi slojevi koji mogu biti mat ili sjajni a mogu se polirati do visokog sjaja.

 

vrh

 

Sredstva za pranje stakla

Glasreiniger

Sredstvo za pranje staklenih površina

Glasreiniger, jedno od najboljih profesionalnih sredstava za pranje staklenih površina, a ako ga i ne koristite za pranje onda zasigurno najbolje za završni glanc. Obzirom da nije koncentrat, cijena u kalkulaciji usluge pranja staklenih površina može biti nešto viša. O svemu ostalom suvišno je govoriti - valja vam probati.
Tvrtka je redizajnirala ambalažu svojih proizvoda i izmijenila nazive proizvoda, tako da ovaj tekst vrijedi samo za (stari) Glasreiniger (koji nije bio koncentrat - ako koristite koncentrate onda nabavite i dozatore od istog proizvođača) a nova sredstva možete sami isprobati.


Prodaja Tana (Werner Mertz) sredstava:
Mouvell d.o.o., Prisavlje 2, (Boćarski dom), Zagreb

 

 

vrh

 

Web stranice proizvođača sredstava:


 

Iz širokog spektra sredstava za pranje i čišćenje, ovdje su opisana ona koja, po mom mišljenju vrijedi spomenuti a mogu se nabaviti. Neka od njih moguće da imaju nova imena. Ostala sredstva, kojih ovdje nema ili nisu dovoljno dobro opisana, možete Vi upisati, opisati, predstaviti...