Strojevi za čišćenje i pranje tepiha, namještaja, podnih površina

 

Strojevi za pranje tepiha

Vorwerk tip Kobold VK150

Dubinski usisivač

koji se u pranju tepiha koristi za suho dubinsko usisavanje, prilikom kojega četke ovakvog stroja, tepihe ujedno razčešljavaju i klofaju.

 

 

šamponirka Numatic

Šamponirka

Ovi strojevi postoje u nekoliko veličina (razlike su uglavnom u promjeru četke, broju okretaja i snazi motora). Mogu biti sa jednim ili dva diska odnosno jednom ili dvije četke. Prilikom pranja tepih se prelazi četkom šamponirke nekoliko puta, po širini i dužini cijele površine, dozirajući na tepih sredstvo za pranje tepiha koliko je potrebno.

 

Soteco Storm

Stroj za ispiranje tepiha

odnosno stroj za dubinsku ekstrakciju je usisivač suho-mokro sa spremnikom za otopinu sredstva za pranje i pumpom pod čijim pritiskom se sredststvo za ispiranje nanosi na tepih. Može imati jedan, dva ili čak tri usisna motora.

 

vrh

 

Strojevi za čišćenje namještaja

Pony 300

Stroj za pranje namještaja

odnosno isti stroj koji se koristi za ispiranje tepiha. Namještaj se može prati i sa manjim strojem (na slici je manji stroj Pony 300) a najbolje sa oba stroja (profesionalno i brzo).

kobold VK150

Prilikom pranja a prije močenja, namještaj nije loše dubinski usisati sa, po mogućnosti, dubinskim usisavačem sa četkama jer četke udarajući po površini rastresu dublje slojeve i nečistoća se privuče bliže površini.
Postoje i neki drugi načini, pa tako i strojevi za te načine pranja tapeciranog namještaja ali ih ovdje, barem za sada, neću navoditi.

vrh

 

 

Strojevi za održavanje podova

Soteco Storm

Stroj za pranje tvrdih podova

Ovdje dolazi šamponirka sa četkom za podove ili filcevima za pranje podova (stroj kao i za pranje tepiha ali bolje model sa većom snagom motora i mogućnošću dodatnog otežanja stroja sa utezima). Filcevi su po bojama od bijelog najmekšeg do crnog najtvrđeg. Za posušivanje podova koristi se usisivač suho-mokro sa papučom (nastavkom) za posušivanje podova - moguće je koristiti i stroj za ekstrakciju ali uz korištenje nešto dužeg, običnog usisnog crijeva. Koristi se za usisavanje tekućine kod pranja podova, brušenja kamena i sličnih čišćenja (posušivanje podova) ili kao stroj za suho usisavanje uz upotrebu filtera protiv zaprašivanja motora.
Ovi strojevi su osnovni i dovoljni, za pranje ili pripremu podova za zaštićivanje odnosno nanošenje zaštitnih premaza, što ne znači da po svojoj volji i umjeću servisi ne koriste i druge strojeve.
Sa automatima Vas ovdje neću zamarati, osim ako se javi neki distributer pa da ga reklamiram. Evo ipak jedan link, ako imate džaba vezu na internet pogledajte (troši dosta prometa) Taski - automati.

vrh

 

Numatic Ultra 1500

Stroj za poliranje podova

Onaj kome je potreban ovakav stroj, vjerojatno zna i šta će sa njim raditi. Ovih strojeva ima u zaista ogromnim dimenzijama diska. Postoje čak i neke kombinacije da stroj za pranje tvrdih podova ima više brzina npr. 170-400-1200 o/min (ako se ne varam, a moguće da pretjerujem u zadnjoj brojci) iako osobno mislim da kod ovih strojeva što je manje prekidača i sličnih dodataka - duže traju.

 

vrh

 

Strojevi za brušenje kamena

klindex

Strojevi za brušenje mramora, granita

Strojeve za brušenje kamena karakterizira velika težina stroja. Klasična opcija je tzv. "Magarac" raznih težina - sve po više stotina kilograma. Od modernijih i sofisticiranijih strojeva izdvojit ćemo talijansku tvrtku "Klindex".
Detaljne informacije o ovim strojevima i opremi za brušenje kamena možete pogledati na stranicama Klindex.

 

vrh

 

 

Preuzimanje i dostava

Vozilo servisa za čišćenje

Najbolji profi izbor (vjerojatno i najpovoljniji) putnička verzija dostavnih vozila sa dijeljivom, preklopnom zadnjom klupom (za čista dostavna svi troškovi su veći a treba vam uz vozača barem još dva sjedala).

 

vrh

 

Hvala na svakom obliku suradnje, korištenju usluga ili kupnju proizvoda kod predstavljenih ponuđača.