Suho pranje i dubinsko čišćenje tepiha, namještaja, madraca


Servisi koji obavljaju:


Suho pranje i dubinsko čišćenje tepiha, madraca i namještaja je vrsta dubinskog čišćenja koje se obavlja pomoću sistema za dubinsko čišćenje, koji podrazumijeva dubinski usisivač, kao glavni stroj sustava, sa nizom funkcionalnih dodataka za razne namjene iz sfere suhog dubinskog pranja i suhog čišćenja.

Jedna od prednosti suhog pranja tepiha je kratko vrijeme trajanja pranja jer nema sušenja. Izuzetno je pogodno za redovno održavane tepihe kao i za orijentalne tepihe (uz prethodnu probu na manje vidljivom dijelu tepiha). Za više zaprljane tepihe, preporuka je mokro pranje tepiha, ukoliko je to moguće obzirom na vrstu tepiha (postojanost boja, tip tkanja, način izrade itd).


Sistem za dubinsko čišćenje i suho pranje

tepiha, madraca, podova i dr.

 

 

 

Vorwerk dubinski usisavači

 

  Glavni stroj sustava je dubinski usisivač sa rotirajućim četkama. Uz funkcionalne dodatke (četke za suho pranje tepiha, četke za suho pranje madraca, planetariji sa četkama ili filcevima za suho čišćenje i poliranje tvrdih podova te nastavci za lakše usisavanje radijatora i drugog) imate multifunkcionalni sustav za suho čišćenje i suho pranje.

 

   Dubinski usisavači najčešće nemaju veliku snagu usisnog motora jer im nije potrebna. Bit je u četkama(pogoni ih zaseban motor) koje dok tepih razčešljavaju ujedno ga i klofaju te time oslobađaju prašinu (netvrdokorne nečistoće) iz dubine tepiha. Kada se sa njima usisava namještaj, četke udarajući po površini klofaju namještaj te se oslobađaju čestice prašine i druge slobodne nečistoće iz dubljih slojeva koje potom bivaju usisane.
Zbog zaista širokog spektra upotrebljivosti ovakvih sustava, nabolji način za upoznavanje sa načinom rada i kvalitetom obavljenog čišćenja je da kontaktirate tvrtku "Parnad" d.o.o., koja je distributer jednog ovakvog sustava.vrh

 

Prednosti suhog pranja tepiha

Izuzetno ugodan miris tepiha, vrlo izražena mekoća tepiha (zbog trostrukog razčešljavanja i dvostrukog dubinskog usisavanja) i skraćeno vrijeme trajanja pranja neke su od prednosti suhog pranja tepiha.

br

   U postupku suhog pranja, sredstvo za pranje (vlažni prah) utrljava se na tepih sa posebnim četkama odprilike 5 do 10 minuta po m2.

br

Moguće poteškoće kod suhog pranja:

 

kobotexPreparat za uklanjanje mrlja "Kobotex".
Kod suhog pranja a obzirom na tipove tepiha koji se najčešće ovim načinom peru, zbog postojanosti boja i materijala tepiha, smanjena je mogućnost uklanjanja jačih i tvrdokornih zaprljanja (p.s. ja nisam probao kobotex iako imam bocu, ako probam napišem vam). Kod madraca, upotreba sredstava za fleke može biti ogranična ovisno o materijalu od kojega je izrađen (vrsta punjenja) te o starosti fleka.
Nadalje, kod starijih modela dubinskih usisavača, pri učestaloj uporabi u pogledu dubinskog usisavanja tepiha dolazilo je do "ćelavosti" tepiha zbog velike brzine rotirajućih četki koje su šišale tepih. Ovaj nedostatak je u novoj generaciji dubinskih usisavača "Kobold" riješen dodavanjem funkcije za smanjivanje snage rotirajućih četki, tako da se najnormalnije može učestalo koristiti i za redovno usisavanje tepiha.

 

Suho pranje madraca

dubinsko čišćenje


Za ovo pranje koriste se dva dijela sustava za dubinsko čišćenje: dubinski usisivač sa rotirajućim četkama i četke za suho pranje madraca, uz korištenje posebnog sredstva - prah za suho pranje madraca.

 

Suhim pranjem se teško uklanjaju starije i tvrdokorne fleke (ponekad i nemoguće), ali se dobiva besprijekorno dubinski očišćen i otprašen madrac ugodnog mirisa. Cijena pranja je nešto veća od cijene mokrog pranja ali su madraci odmah spremni za normalnu uporabu - pogodno za osvježavanje madraca u apartmanima, kod smjene gostiju ili za pripremu madraca za turističku sezonu. Ako imate veći broj madraca, razmislite o nabavci dubinskog usisavača sa potrebnim dodatcima.
Vrijeme trajanja pranja ovisi o uhodanosti osobe koja pranje obavlja, u prosjeku do 2 sata po madracu zbog tehnologije pranja odnosno vremena potrebnog za utrljavanje praha i vremena djelovanja sredstva.


vrh

 

Još stranica:


Suho pranje tepiha

kvalitetno suho pranje tepiha
za šire područje Zagreba


mobitel 097 76 99 012

 

Tvrtke i obrti koji obavljaju uslugu suhog pranja tepiha ili madraca mogu imati direktan kontakt sa ove stranice - oglašavanje.